Zlivská stovka

Zliv – V sobotu 22.4.2023 jsme zahájili letošní stovkařskou sezónu. Již tradičně prvním závodem seriálu jihočeských stovek je soutěž ve Zlivi, kam se letos sjelo více než 100 závodníků ve všech kategoriích.

I naše sestava letos pořádně narostla o spoustu mladých závodníků, kteří si chtěli vyzkoušet něco nového. A rozdíl mezi během na 60m a 100m byl pro ně velkým lákadlem.

Počasí se letos Zlivákům opravdu podařilo, takže po dlouhé době ani nesněžilo, ani nepršelo, ale dokonce svítilo sluníčko a bylo prostě parádně.

Začínalo se ženskými kategoriemi, kde hned mezi mladšími dorostenkami měl i náš sbor početné zastoupení. Na svém premiérovém závodu se z našich nejlépe s dráhou poprala Lucka Velková, která s časem 24,11s brala konečné 10. místo. Na 14 místě skončila Nelly Hantů s časem 26,54s a hned za ní se seřadily Peťa Velků (29,58s) a Laura Machů (29,94s).

Ve středních dorostenkách už naše holky nějakou tu stovku zkusily v minulém roce, takže věděly do čeho jdou. Nejlépe si vedla Áďa Fesslová, která skončila na 15. místě s časem 24,14s. O kousek níže v pořadí se pak umístila Klárka Jansů (18. místo a čas 25,94s) a Verča Stejskalů (19. místo a čas 27,90s).

Nejstarší z našich holek byla ve Zlivi Lenča Pašků, která mezi staršími dorostenkami brala 5. místo s časem 20:97s.

Po holkách došlo k úpravě dráhy a začala soutěž v mužských kategoriích. Jako první se představili mladší dorostenci, kde na parádním 3. místě skončil Štěpa Pražák s časem 22,72s a na 5. místě Kuba Toman (38,41s). V kategorii středních dorostenců už máme trochu zkušenější závodníky, kteří mají něco za sebou. Nejlépe z nich si vedl Martin Velek, který skončil na 6. místě s časem 20,00s. Tonda Hanzal bral 9. místo (21,45s) a David Jansa 10. místo (21,94s).

Ve starším dorostu, kde je dráha se svými parametry již shodná s mužskou kategorií, za náš sbor nastoupil Kuba Guňka a Miloš Henzl. Kuba bral s výsledným časem 21,12s konečné 12. místo a Miloš 14. místo (22,67s).

Bohužel jsme ve Zlivi letos neměli zastoupení v dospěláckých kategoriích, ale uvidíme příště. Třeba se někdo ze starších hecne a vyrazí třeba za 14 dní do Ledenic, protože dorost tam určitě nebude chybět.

Rád bych pogratuloval všem našim dorostencům k předvedeným výkonům, protože pokud se nepletu, tak si všichni buď vylepšili svá osobní maxima z minulého roku, nebo šlo o jejich stovkařskou premiéru. Sezóna teprve začíná, takže se určitě na dalších soutěžích máme na co těšit.😊    

Text,foto:J.Lejsek

Související obrázky: