TFA – Mělčany

Mělčany – V sobotu 29.4.2023 vyrazila naše TFA parta otestovat, jak funguje Liga Moravské Hasičské Jednoty v TFA do Mělčan u Brna. Prostě jeden den bez jakékoliv jiné soutěže se musel nějak využít.

Trochu netypická dráha, kde chybělo motání hadic, lešení a palicí se mlátilo méně, než na co jsme normálně zvyklí. Naopak navíc bylo, pro nás neznámé, přesouvání závaží pomocí palice.

 Tentokráte jsme měli závodníky jen ve dvou kategoriích. V mužích nad 35 let já a v trochu zvláštně sloučené společné kategorii dorostenců i dorostenek startovali Terka Šimečků, Terka Lejsků, Kuba Guňka a Miloš Henzl.

Začínalo se kategorií mužů, kde na všechny čekalo přemístění 2x20kg závaží, bariéra 150cm, 10x převrátit pneumatiku, 40 ran palicí v hammerboxu, 20m přesun 80kg figuríny, závaží s palicí a roztažení dvou Béčkových vedení na 40m. Kategorie nad 35 let nevypadala moc nabitá a ze všech stran bylo slyšet jen řeči o tom, jak to všichni zkoušejí poprvé a podobná moudra. Ovšem v okamžiku nástupu už na sobě měla polovina závodníků obleky se státními vlajkami, logy sponzorů a nášivkami z různých MČR a MS. 😊Podobně to vypadalo i v kategorii mužů do 35 let. Asi trochu ostřejší liga, než jsme čekali.

Nebudu to dlouho natahovat, skončil jsem na 6. místě mezi seniory, takže žádná hitparáda. Ale stačilo to i na 8 hochů z věkově nižší kategorie, což beru jako úspěch. 😊

Po přestavbě dráhy pro ženy a dorost se do toho pustil zbytek naší party. Ti už měli závaží jen 2x10kg, chyběla bariéra, pneumatika se převracela 3x, v hammerboxu polovina ran, figurína se tahala 10m, ale stále 80kg a roztahovalo se jen jedno Béčkové vedení. I tak to ale nebyla žádná sranda, o čemž svědčí i kolaps jedné závodnice u figuríny.

První vyrazil na dráhu Kuba, a protože šlo o relativně krátkou trasu, napálil to pěkně zostra. Jeho konečný čas 1:10 už nikdo další nepřekonal a Kuba tedy bral v dorostenecké kategorii 1. místo. Miloš Henzl s časem 1:35 skončil na 4. místě a od bedny ho dělilo jen 5s. Terka Šimečků v této, podle mého názoru nesmyslně spojené kategorii dorostenců i dorostenek, skončila na parádním 7. místě, kdy dala i jednoho dorostence a hlavně, s tímto časem by v kategorii žen brala bronz. Terka Lejsků těžce doplatila na povalení kužele u přenosu barelů a trochu zvláštní pravidlo, kdy musí sama kužel znovu postavit a následně úkol opakovat. Takže běhala mezi startem a kuželem jako motorová myš tam a zpátky asi 6x a na čase to bylo znát. Každopádně při své TFA premiéře zdárně dokončila celou dráhu a brala konečné 10. místo.

Takže stručně nakonec. Přijeli jsme, ukázali moravákům, že nejsme žádná béčka a za rok uvidíte co dokáže Homolská TFA parta. 😊

Text,foto:Pepa Lejsek

Foto: https://pepalejsek.rajce.idnes.cz/TFA_O_zelezneho_kacera_Melcany_2023/

Související obrázky: