Obvodová soutěž dospělých – Srubec

Srubec – V sobotu 6.5.2023 proběhla letošní obvodovka dospěláků, kterou upořádala parta hasičů ze Srubce. Novohomolská tlupa měla zastoupení ve všech kategoriích, tedy muži bez věkového omezení, muži nad 35 let, ženy bez omezení a ženy nad 30 let. Sestavy sice bylo potřeba trochu doplnit i odjinud, protože prodloužený víkend nám odlákal pár závodníků k jiným aktivitám, ale nakonec se to podařilo složit ve všech týmech.

Začínalo se kategorií mužů, kde se jako první představila sestava mužů bez omezení věku. A v našem týmu to sedělo doslova, protože věkový rozptyl byl 15-49 let. Ovšem kombinace dravého mládí a životní zkušenosti se ukázala jako dostačující a kluci skončili na 2. místě hned za pořádajícím týmem ze Srubce. V následující kategorii mužů nad 35 let to naše sestava „vyzrálých“ závodníků také dotáhla na 2. místo, kdy na ně stačila jen sestava výrazně mladších kluků ze Šindláku.

Po přestavbě dráhy se do akce pustila i děvčata. Naše mladé holky, tvořené z velké části týmem dorostenek, útok po problému se chcíplou mašinou také úspěšně dotáhly na 2. místo a opět za družstvem holek ze Srubce. To je ovšem ostřílená sestava, pravidelně běhající jihočeskou ligu a disponující i kapku silnějším strojem. Jako poslední se na základnu přesunula naše „nejzkušenější“ děvčata v kategorii nad 30 let. Bohužel i u nich se trošku válčilo na zadku a v konečném pořadí holky obsadily 4. místo.

Takže v konečném hodnocení 3x stříbro a jedna bramborová, což nezní vůbec špatně. 😊

A protože vítězové v kategoriích mladších holek i kluků, v obou případech týmy ze Srubce, se rozhodli neúčastnit okresní soutěže, nakonec z toho byl i postup pro dva naše týmy do dalšího kola. A tam se ukáže, kdo z koho.

PS: „Muži bez omezení“ děkují třem klukům z SDH Homole za doplnění týmu a postup na okresní soutěž.

Text,foto: J.Lejsek

Související obrázky: