DVOJBOJ ZLIV 2023 – mladší a přípravka

ZlivV neděli 25. 6. 2023, po dvojboji v N. Homolích,jsme s našimi malými hasiči jeli na další soutěž letošní sezóny, do Zlivi. Jela všechna tři družstva mladších a ještě přípravka, takže plný počet dětí. Soutěž byla hojně obsazená, celkem 16 družstev mladších, ale věřili jsme v dobré výsledky.

Jako první disciplína byla štafeta 4x60m a začínali na ní mladší I. Svůj pokus s trochou potíží dokončili na průběžném 8. Poté šli na trať mladší II a povedlo se jim zaběhnout pěkné průběžné 4. místo. Nakonec běželi mladší III, kteří měli na trati také trochu potíže, a tak obsadili 11. místo

Po odběhání štafet se přešlo na požární útoky. Tady bylo pořadí stejné, začínali mladší I, ale bohužel nevyšlo vše, tak jak si přáli. Po rozpojení hadic bojovali a po jejich opětovném spojení byl jejich pokus na průběžném 7. místě. Mladším II se nedařilo lépe, rozpojené hadice, takže o pár desetin vteřin za jedničkou se usadili na 8. místě. A mladší III bohužel potkaly stejné potíže jako jedničku a dvojku, rozpojené hadice, ale i oni statečně bojovali, PÚ dokončili platným pokusem a bylo to 16. místo.

Součet bodů z obou disciplín určil konečné pořadí našich družstev: Mladší I – 7. místo, Mladší II – 4. místo a Mladší III – 15 místo. Gratulujeme k dosaženým výsledkům a děkujeme za bojovnost a soutěživost, kterou všechna tři družstva předvedla.

Soutěž zakončovala družstva přípravek, Srubec a Nové Homole, a začínala na štafetě 4x60m. Zatímco Srubec měl dvě hlídky, my jen jednu. Naši nejmenší rozběhli štafetu výborně, překážky zdolávali zdatně a přesně, ale štěstíčko nám ve Zlivi bohužel nebylo nakloněno a na rozdělovači se štafeta zdržela, takže obsadila 2. místo. Pak se přešlo na PÚ, kde naši nejmenší opravdu zabojovali a i přes malé potíže útok dokončili platným pokusem jen čtyři vteřinky za družstvem Srubce. Krásný výkon. A protože se jedná o přípravky, obě družstva obsadila krásná 1. místa za svou bojovnost a snahu. Gratulujeme!

Všem našim soutěžícím moc gratulujeme k jejich výkonům a výsledkům a i když letos byla Zliv pro nás trochu zakletá, děkujeme všem za snahu a bojovnost.  

Závěrem patří poděkování Autodopravě Henze a našemu řidiči Petrovi Henze, který nás opět bezpečně dovezl na soutěž a zpět.

 

Za tým vedoucích Josef Koblic

Související obrázky: