DVOJBOJ OHRAZENÍČKO 2023+CELKOVÉ VYHODNOCENÍ SEZÓNY 2022 – 2023

Ohrazeničko – V sobotu 16.9.2023 jsme busem vyrazili na poslední dvojboj letošní sezóny, do Ohrazeníčka. Tato soutěž je specifická tím, že se skládá z PÚ a pak sprintů na 60 m s překážkami pro jednotlivce. Jeli jsme s pěti družstvy, tři družstva mladších a dvě družstva starších. Celkem bylo na soutěži 14 družstev mladších a 19 družstev starších žáků.

Mladší žáci začínali na štafetách a ze tří našich družstev se na start postavilo 9 borců. Za Mladší I to byli Míša Stejskalová, Péťa Vobořil a David Levý, z Mladších II Pepa Lejsek, Adam Levý a Tomáš Jakeš, a z Mladších III to byli Tobiáš Blaško, Nikolka Iralová a Terezka Schacková. Naše děti předvedly pěkné výkony, ale v silné konkurenci se probojoval na bodovanou pozici pouze Tomáš Jakeš, který obsadil krásné 5. místo z celkového počtu 42 jednotlivých závodníků. Gratulujeme! V pořadí družstev na štafetách obsadili Mladší I 13. místo, Mladší II 6. místo a Mladší III 11. místo.

Poté se přešlo na požární útoky. Tady se bohužel našim mladším moc nedařilo, provázela nás smůla, nedržely spojky, problémy na koši a další drobná zpoždění, takže v konečném pořadí na PÚ obsadili Mladší I opět 13. místo, Mladší II 12. místo a Mladší III 11. místo. Přesto děkujeme našim borcům za předvedené výkony, protože časy útoků byly dobré, ale konkurence veliká.

Po součtu obou disciplín S 60m a PÚ bylo celkové umístění v dvojboji: Mladší I 14. místo, Mladší II. 9 místo a Mladší III 12. místo. Není každou soutěž posvícení, takže i když všechno nevyšlo, děkujeme našim dětem za bojovnost a jejich výkony.

Starší žáci měli jako první disciplínu požární útok. I u nich byla velká konkurence, 19 družstev na jedné soutěži nebývá zrovna obvyklé. Každopádně Starší I zaběhli krásný čas 18:42, který znamenal 9. místo. Starším II se útok povedl ještě lépe a časem 14:67 obsadili 2. místo. Skvělé výkony obou družstev.

Pak přišly sprinty jednotlivců na 60m s překážkami. U starších dětí už jsou kategorie rozděleny na dívky a chlapce (ti mají vyšší bariéru). Za Starší I to byly Adéla Fesslová, Petra Velková a Eliška Raddová, za Starší II běžela Lucka Velková. Z chlapců pak za Starší II nastoupili na dráhu Štěpán Pražák a Toník Hanzal. Naše děvčata se snažila, dala do toho všechno, ale v konkurenci celkového počtu 35 dívek se jim bohužel nepodařilo dostat na prvních pět bodovaných míst. Přesto předvedla skvělé výkony. U chlapců to bylo veselejší, protože v celkovém počtu 20 borců se podařilo skvělým výkonem Štěpovi Pražáků obsadit krásné 5. místo a Toníkovi Hanzalů dokonce parádní 2. místo! Moc gratulujeme. V pořadí družstev pak Starší I obsadili 16. místo a Starší II 3. místo.

V konečném součtu obou disciplín S 60m a PÚ bylo celkové umístění v dvojboji: Starší I 12. místo a Starší II – fanfára – 1. místo! Paráda! Moc všem gratulujeme ke skvělým výkonům a výsledkům.

           

Součástí soutěže v Ohrazeníčku bylo i konečné celkové vyhodnocení družstev okresního kola hry Plamen v sezóně 2022 – 2023.

Chtěli bychom poděkovat všem našim mladým hasičům za jejich celoroční výkony, bojovnost a účast na soutěžích a přejeme jim do nové sezóny 2023 – 2024 mnoho dalších skvělých úspěchů.

Celoroční výsledky družstev SDH Nové Homole v číslech:

Mladší žáci – celkový počet družstev 33:

Mladší I – 12. místo

Mladší II – 4. místo

Mladší III – 15. místo

Starší žáci – celkový počet družstev 32:

Starší I – 15. místo

Starší II – 2. místo

            A samozřejmě nesmíme zapomenout na naše úplně nejmenší, na Přípravku, kteří rovněž odběhali většinu dvojbojů s ostatními, ale do celkového hodnocení hry Plamen se nezapočítávají. Jsou to šikulky a i za jejich parádní výkony děkujeme a přejeme hodně dalších úspěchů.

            Závěrem děkujeme členům SDH Nové Homole, kteří nám celou sezónu pomáhali jak při cvičeních, tak i na soutěžích, Obecnímu Úřadu Homole za příspěvek na dopravu, všem rodičům, kteří nám také výrazně na soutěžích pomáhali, a také našemu řidiči Petru Henczemu, který nás svým autobusem vždy dovezl bezpečně na soutěže i zpět.

           

Za tým vedoucích Josef Koblic

Související obrázky: